مددکاری
بخش مددکاری بنیاد در زمینه درمان، پیشگیری، توانمندسازی، آموزش، وام و کمکهای بلاعوض معیشتی در منطقه فرخآباد زیبادشت و مناطق اطراف فعالیت مینماید.
واحد مددکاری بنیاد خیریه پورکاشانی به منظور تلاش برای ارتقای زندگی افراد و خانوادهها در مناطق محروم استان البرز از حدود ۶ سال پیش فعالیت خود را آغاز نموده است. بخش مددکاری متشکل از دو نفر مددکار و یک نفر داوطلب وظیفه شناسایی، تشکیل پرونده، سنجش استحقاق، تحت پوشش قراردادن و ارائه پیشنهادات مداخلاتی برای خانوارهای دچار آسیب یا مشکل را برعهده دارد.
بعد از تشکیل پرونده حسب نیاز مددجو و توانمندی بنیاد بر اساس دستورالعملهای تعریف شده، اعضای خانواده مددجو تحت حمایتهای درمانی، تحصیلی یا معیشتی قرار میگیرند. بخشی از کمکها به صورت وام قرض الحسنه (بدون بهره) از محل سپرده بنیاد به افراد پرداخت میشود و در صورت نیاز به کمکهای بلاعوض، عمدتا از طریق ارجاع به موسسات درمانی یا خدماتی طرف حساب بنیاد و یا تهیه ملزومات زندگی برای ایشان مورد حمایت قرار میگیرند.
کمکهای درمانی
هزینههای درمان در یک خانواده کمبرخوردار میتواند به سادگی تبدیل به هزینه کمرشکن تبدیل شود و بنیان خانواده را از هم بگسلد. بسیاری از خانوادههای روستایی یا اتباع ساکن در استان البرز از بیمه درمانی محروم هستند. در بسیاری از موارد این خانوارها در زمان بروز بیماری سخت در یکی از اعضای خود از دانش و پشتوانه کافی برای پیگیری مسیر درست درمانی برخوردار نیستند.
بخش مددکاری بنیاد پس از شناسایی مددجویان نیازمند درمان چند مسیر حمایتی را در پیش میگیرد.
- تشخیص پزشکی صحیح وضعیت بیمار با ارجاع به پزشکان طرف همکاری خود
- تحت پوشش بیمه قراردادن خانوار در صورت عدم دسترسی به بیمه (از طریق طرح بیمه روی تخت)
- ارجاع بیمار به مراکز درمانی و تشخیصی طرف تفاهم با بنیاد که بعضا تخفیفاتی برای بیماران ارجاع شده از سمت بنیاد در نظر میگیرند.
- پرداخت هزینههای درمانی، تشخیصی، پاراکلینیکی یا دارویی مددجویان به صورت مستقیم به مرکز درمانی (حذف ارتباط مالی بین مددجو و مرکز درمانی)
- پرداخت هزینههای جانبی (کرایه مسیر، اقامت، ملزومات) مددجو
در مقاطع مختلف با هماهنگی بخش مددکاری تیمهای پزشکی طرف تفاهمنامه برای مشاوره و روانشناسی، بهداشت عمومی (معاینه چشم، شنوایی سنجی، دندانپزشکی، …) در محل درمانگاه خیریه ناصر پورکاشانی حضور یافته و به صورت رایگان یا با هزینه اندک به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میکنند.
بنیاد با حدود ۸ مرکز درمانی و پیراپزشکی مختلف تفاهمنامه همکاری به امضا رسانده و ماهانه حدود ۲۰ مددجو از طریق خدمات درمانی تحت پوشش بنیاد قرار میگیرند.
وام
پرداخت وامهای قرضالحسنه یکی دیگر از خدمات ارائه شده توسط مددکاری بنیاد میباشد. این وامها عمدتا از دو طریق قابل پرداخت هستند:
- صندوق قرضالحسنه موسیبنجعفر فرخآباد که از محل سپرده ریالی بنیاد وامهای بدون بهره به مددجویان ارجاع شده ارائه میکند. این تسهیلات عمدتا مختص ساکنین روستای فرخآباد زیبادشت میباشد.
- بانک رسالت، که بشکل مشابه از طریق امتیاز وام ناشی از سپرده ریالی بنیاد به مددجویان پرداخت میشود. این وام بر اساس اعتبارسنجی مستقیم بانک و مطابق با ضوابط و تضامین مورد نیاز آن به مددجویان تعلق میگیرد.
سالانه حدود ۴۰ نفر و مجموعا به میزان ۵۰۰ میلیون تومان از این وامها استفاده میکنند.
کمکهای معیشتی
کمکهای معیشتی عمدتا در زمینه حمایتهای تحصیلی از خانوارهای دارای محصل، تهیه ملزومات زندگی، و تهیه جهیزیه به صورت غیرمستقیم به مددجویان پرداخت میشود. این کمکها منوط به تشخیص بخش مددکاری و با تصویب مدیریت موسسه از طریق خرید مستقیم کالا توسط بنیاد و تحویل آن به مددجو و یا پرداخت هزینه خدمت (مثلا شهریه دانشگاه) به مرکز ارائه دهنده خدمت صورت میگیرد.
پرداخت نقدی مستقیم به مددجو – بجز در موارد بسیار نادر – در دستورکار بنیاد قرار ندارد.
پایش و توانمندسازی
به منظور ارتقای پایدار کیفی و کمی سطح زندگی خانوار، وضعیت مددجویان در بازههای زمانی مشخص پایش میشود. در این پایش از یک سو اثربخشی مداخلات بنیاد در تغییر وضعیت پایدار مددجو مورد سنجش قرار میگیرد تا معیاری برای اصلاح و بهبود عملکرد بنیاد در اقدامات آتی باشد. از سوی دیگر نیازمندیهای آتی خانوار مورد بررسی قرار میگیرد تا زمانی که حمایتها منجر به بروز تغییر پایدار و بالفعل شدن ظرفیت و توانمندی خانوار و رفع مشکلات خود گردد و از پوشش مددکاری موسسه خارج شود.
در مواردی که شرایط مددجو چشماندازی برای بهبود یا تغییر ندارد (مانند افراد مسن، تنها و از کار افتاده) تحت ضوابط خاص مددجو تحت پوشش مستمری قرار میگیرد و مبلغی به صورت ماهانه به حساب وی واریز میگردد. در حال حاضر ۳۰ نفر به عنوان مستمریبگیر تحت پوشش بنیاد هستند.
در کنار برنامههای حمایتی، بنیاد همه ساله با همکاری موسساتی که در حوزه بهزیستی و مددکاری اجتماعی فعالیت میکنند اقدام به برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی و توانمندسازی خانواده مینماید تا ظرفیت عمومی خانوارها در تابآوری آسیبهای برونزا و پیشگیری از آسیبهای درونزا را افزایش دهد.
بنیاد خیریه پورکاشانی (تاسیس ۱۳۵۶)
استفاده ازمحتوای سایت تنها با ذکر نام منبع و درج لینک مجاز است.