خدمات آموزشی
از آنجایی که نیروی انسانی بزرگترین نقش را در توسعه جوامع ایفا میکند، توانمندسازی نیروی انسانی یک کشور بیشترین تاثیر را در ارتقای کیفی و کمی سطح جامعه را دارد. به همین منظور بنیاد خیریه پورکاشانی در کنار توسعه زیرساختهای سختافزاری به امر آموزش به عنوان راهی برای رشد و توسعه نیروی انسانی کشور نگاه میکند. این موضوع مشخصا در وصیتنامه بنیانگذار بنیاد مورد توصیه اکید قرار گرفته و در اساسنامه موسسه بعنوان یکی از اهداف موسسه ذکر شدهاست.
مدرسه کودکان اتباع
حدود ۳۰٪ از جمعیت روستای فرخآباد زیبادشت را اتباع افغانستانی تشکیل میدهند (بالغ بر ۳۰۰۰ نفر). در پی مهاجرتهای بیرویه و وسیع اتباع بخصوص در چند سال اخیر طبعا بخشی از این خانوارها شرایط اقامتی و اداری لازم برای ثبتنام کودکان خود در مدارس رسمی را پیدا نمیکنند. به این کودکان بدلیل عدم دسترسی به آموزش و پرورش صحیح و مشکلات فرهنگی، امکان انطباق با فرهنگ جاری کشور را پیدا نکرده و عمدتا در سنین کم به کارها و فعالیتهای اقتصادی عیرمتناسب با سن خود – از جمله زبالهگردی، کار در کارگاههای غیر استاندارد و با شرایط غیرمنصفانه – روی میآورند. این شرایط در میانمدت سبب بروز مشکلات و معضلات عدیده در جامعه محلی میشود.
به منظور سازماندهی این دسته از کودکان، از سال ۱۴۰۱ با کمک بنیاد و از طریق کارآفرینی اجتماعی یک مدرسه برای کودکان اتباع تاسیس شد که حدود ۵۰ کودک اتباع را تحت پوشش دارد. در این مدرسه علاوه بر خواندن و نوشتن، ریاضیات و علوم پایه، هنر، و آموزشهای اولیه فرهنگی و مشارکتهای اجتماعی به کودکان آموزش داده میشود.
آموزشهای کلاسیک
کلاسهای آموزشی متنوعی در زمینه امور فنیحرفهای، زبان انگلیسی، هنر و موسیقی با مدیریت موسسه در فرهنگسرای فردوسی برگزار میشود. این کلاسها شامل زبان انگلیسی، کامپیوتر، دروس تقویتی، طراحی و نقاشی، خوشنویسی، موسیقی، خیاطی، شیرینیپزی، گلیمبافی، چرمدوزی و دوره پیشدبستانی است. بخشی از کلاسها از طریق مربیان سازمان فنیوحرفهای و با ارائه مدرک برگزار میشود و سایر کلاسها از طریق مربیانی که مستقیما تحت مدیریت بنیاد فعالیت میکنند. در حال حاضر در هر ترم حدود ۴۰۰ دانشآموز و هنرجو از دورههای فرهنگسرا استفاده میکنند.
کارگاههای توانمندسازی
بخشی از آموزشهای بنیاد به کارگاههای آموزشی جهت توانمندسازی و ارتقای کلی سطح آگاهی جوانان، والدین و طبقات اجتماعی اختصاص دارد. این کارگاههای آموزشی حسب نیازهایی که از طریق واحد مددکاری شناسایی میشود و با همکاری متخصصین این حوزه طراحی و برای مددجویان بنیاد، دانشآموزان مدارس، زنان و مادران، یا عموم مردم برگزار میشود. از جمله این کارگاهها میتوان به کارگاه توانمندسازی بانوان، فرزندپروری، شناسایی و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و جلوگیری از افت تحصیلی اشاره کرد.
بنیاد خیریه پورکاشانی (تاسیس ۱۳۵۶)
استفاده ازمحتوای سایت تنها با ذکر نام منبع و درج لینک مجاز است.